Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Переробка батарейок

Громадська організація «Батарейки, здавайтеся» відправить 144 кілограми батарейок на переробку в Німеччину. Повідомляють, що цю партію перероблятиме завод Redux.

Фото: «Батарейки, здавайтеся»

«До цього моменту збір батарейок в Україні був хаотичним – сотні людей та організацій приймали батарейки у інших людей, без чіткого розуміння, хто і коли здійснить їх переробку», – пояснюють у ГО.

З грудня організація повністю перейшла на модель, за якої примає батарейки лише зі сплатою гарантованої переробки в Європі від українських компаній. Першою партією до німецького заводу Redux буде надіслано 7200 батарейок.

Замовити бокс для збору батарейок можна на сайті. Сервіс передбачає доставку і вивезення боксу, гарантовану переробку десяти кілограмів зібраних батарейок на заводах Redux у Німеччині та Recupyl у Польщі, включено також внесок на втілення реформи, яка зобов’язуватиме українських виробників батарейок самостійно сплачувати їхню переробку.

Читайте детальніше про зміну концепції в ГО.

Новий спот для придбання боксів сортування пластику

Також громадська організація «Україна без сміття» надала для продажу бокси для сортування пластику на Хрещатику у «Всі. Свої – Дім та декор».

Фото: «Україна без сміття»

Пластик перед сортуванням рекомендують помити та стиснути. Придбати бокси у «Всі. Свої – Дім та декор» можна щодня з 10:00 до 22:00.

Нагадаємо, нещодавно «Україна без сміття» також почала приймати на переробку диски та вінілові платівки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button