Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За подібний Porsche 911 Turbo S власник сплатив найбільше податків. Фото: porschesaltlakecity.com

За три місяці, доки діяв період пільгового розмитнення автомобілів на «єврономерах», автовласники сплатили в бюджет 13,5 мільярда гривень. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

Понад 8,65 мільярдів гривень сплачено за оформлення автомобілів, які роками перебували на території України в режимі тимчасового ввезення або транзиту.

Найдорожчим розмитненим автомобілем на «єврономерах» став Porsche 911 Turbo S 2013 року. Його митна вартість склала 83 тисячі доларів, власник сплатив податків на 766 тисяч гривень.

Також у топ-5 найдорожчих увійшли:

  • Porsche Cayenne S, 2018 рік. Митна вартість – 76 тисяч доларів. Сплачені податки – 705 тис. грн
  • Bentley Flying Spur, 2014 рік. Митна вартість – 74,5 тисяч доларів. Сплачені податки – 727,9 тис. грн
  • Mercedes-Benz G-Class, 2015 рік. Митна вартість – 63,6 тисяч доларів. Сплачені податки – 593,4 тис. грн
  • Mercedes-Benz V-Class, 2018 рік. Митна вартість – 62 тисяч доларів. Сплачені податки – 553 тис. грн

Новий закон про розмитнення автівок на «єврономерах» набув чинності 25 листопада 2018 року. Власники таких машин мали змогу пройти процедуру зі знижкою 50% до 22 лютого.

Читайте також: Українці перетворили словацьке село Убля на звалище автівок на єврономерах

В останній день на оформлення було подано 700 автомобілів. Митниця у цей день була відкрита до опівночі. Процес пільгового розмитнення, як очікують, завершиться до кінця тижня – митники оформлюватимуть із пільгами всі заявки, які отримали до 24:00.

Загалом за три місяці було розмитнено понад 218 тисяч транспортних засобів. З них понад 120 тисяч – ті автомобілі на «єврономерах», які перебували в України з порушенням вимог митного кодексу.

У митниці нагадують, що до 23 травня ще діятимуть лібералізовані норми щодо адміністративної відповідальності для власників автівок на «єврономерах». Потім до власників застосовуватимуть штраф, розміром 170 тисяч гривень або конфісковуватимуть транспортний засіб.

Надходження спрямують на покриття дефіциту Пенсійного фонду та на індексації пенсій.

Нагадаємо, що впровадження нового закону про розмитнення супроводжувалося протестами. Активісти руху «Авто Євро Сила» вимагали встановити єдине мито, розміром 500 євро для всіх автомобілів, незалежно від об’єму двигуна та року випуску.

20 листопада власники нерозмитнених автомобілів привезли до будівлі Верховної Ради згорілий Range Rover, який вважають «пам’ятником» і «символом боротьби». Це позашляховик лідера руху «Авто Євро Сила» Олега Ярошевича. Він спалив автівку, щоб продемонструвати, що це дешевше, ніж його розмитнити.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button