Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23525 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/denedenede

Підпорядковані «Київзеленбуду» комунальні підприємства Подільського і Дарницького районів оголосили два тендери на закупівлю саджанців загальною вартістю понад 24 мільйона гривень.

Зокрема, КП УЗН Подільського району планує закупити 1467 саджанців очікуваною вартістю 15,2 мільйона гривень. За умовами тендеру, у Подільському районі цього року планують висадити 100 кленів, 50 буків, 30 катальп, 10 берез, 85 в’язів, 20 тополь Italica, 20 декоративних слив, 40 яблунь, 60 сакур, п’ять каштанів Бріоті, 80 туй, а також гінкго Білоба, магнолії, японські сафори й сакури.

Дарницьке КП УЗН готове заплатити 9,5 мільонів за 2299 саджанців, серед яких – 280 хвойних дерев, 100 лип, 100 платанів, 100 грабів, 60 магнолій, 30 тополь, 50 катальп, 30 дубів, 100 ясенів, 50 верб, а також клени, в’язи, берези, декоративні сливи, яблуні й вишні.

Згідно з умовами тендерів саджанці мають бути заввишки 2-7 метрів, залежно від виду дерева.

Читайте також: Арбористи про масове омолодження дерев у Києві

Нагадаємо, попри дворічний мораторій на «омолоджувальну обрізку» дерев у Києві, «Київзеленбуд» продовжує обрізати дерева. Комунальники стверджують, що «Правила утримання зелених насаджень» дозволяють обрізати дерева «аж до самого пенька».

Найближчим часом на Київ чекає нова хвиля обрізки: після урагану 11 березня КМДА видала доручення про позачергове обстеження зелених насаджень.

Днями до ЗМІ потрапив лист керівництва «Київзеленбуду» співробітникам, в якому  просять публікувати схвальні пости про роботу підприємства у соцмережах.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button