Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23399 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Хмарочос

На фасаді Київського планетарію, розташованого на вулиці Великій Васильківській біля метро «Олімпійська», з’явилися великі рекламні екрани.

У відповідь на запит «Хмарочоса» в управлінні з питань реклами КМДА надали копії паспорту фасаду та шести дозволів на розміщення рекламних банерів і екранів.

Місце під рекламу передбачено у самому паспорті фасаду. Цей документ фіксує архітектурне та колористичне вирішення – зокрема «художнє освітлення усіх фасадів споруди». Паспорт фасаду був виданий Департаментом містобудування і архітектури КМДА. Дозволи на розміщення реклами видали вже на основі цього паспорту.

Схема фасаду з позначеними на ній місцями під рекламу

Зокрема, дозволи на екрани з рекламою діють із січня 2019 року до 2024 року.

Фото: Хмарочос

Будівлю планетарію було зведено у 1987 році. З 2002 по 2016 рік директором планетарію був Клім Чурюмов, першовідкривач комети Чурюмова-Герасименко.

Тим часом у Києві зростають темпи очищення міста від рекламних носіїв, розміщених без дозволу. У 2017 році Київрада ухвалила нові Правила розміщення рекламних засобів, згідно з якими місто поділене на п’ять форматних зон. Зокрема, вулиця Фізкультури, в кінці якої розташовано планетарій, входить до першої зони, яка допускає розміщення телеекрану на фасаді, проекціної установки та облаштування медіафасаду.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button