Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kievcinema

22 березня у газеті «Хрещатик» офіційно опубліковано умови конкурсу на оренду приміщення кінотеатру «Київ», повідомляє прес-служба КМДА.

Конкурс відбудеться 15 квітня у приміщенні мерії.

КМДА запевняє, що забезпечить повну відкритість конкурсу, з аудіо- відеофіксацією, що дозволить громадськості слідкувати за процесом відбору нового орендаря.

За умовами, 30% загального репертуару має становити українське кіно. «Київ» також має показувати прем’єри фільмів українського виробництва.

Орендар має продовжити співпрацю з фестивалями «Молодість», DocuDays, КРОК, Одеським міжнародним кінофестивалем тощо, а також проводити фестивалі національного кіно різних країн і продовжувати покази артхаусного кіно.

Площі кінотеатру КМДА вимагає використовувати максимально ефективно – облаштувати культурно-мистецькі простори, коворкінг, конференц-зали, попкорн-бар, кафе.

Кінотеатр має бути обладнаний пандусами та вбиральнями для маломобільних глядачів і людей з інвалідністю.

Частина заходів повинна мати «благодійний характер, адресований незахищеним верствам населення та дітям із багатодітних, малозабезпечених родин тощо».

Новий договір оренди діятиме 10 років. Протягом цього часу Київрада не прийматиме рішення щодо приватизації кінотеатру.

Раніше повідомлялося, що до КМДА з намірами орендувати приміщення кінотеатру «Київ» звернулися п’ять компаній. Стартову орендну плату вирішили встановити на рівні 570 тисяч грн (без ПДВ).

Нинішній орендар кінотеатру, «КЦ Кінотеатр “Київ”», заявляв, що готовий платити близько 300 тисяч гривень орендної ставки. Наразі компанія платить 47 тисяч гривень на місяць.

Нагадаємо, на початку року стало відомо, що місто відмовилося подовжувати оренду нинішній адміністрації кінотеатру. Прибічники «КЦ Кінотеатр “Київ”» вважають, що кінотеатр ефективно працює за нинішньої команди, яка 2000 року провела у будівлі капітальний ремонт та закупила нове обладнання.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button