Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Із першого липня усі діти та підлітки у Польщі віком до 18 років матимуть право отримати від уряду 500 злотих (понад 100 євро) на місяць, повідомляє Польське радіо.

Досі таку допомогу призначали лише на другу і кожну наступну дитину в сім’ї. Програму «Родина 500+» вирішили розширити у відповідь на ризики ослаблення зростання ВВП.

«Це має служити поліпшенню демографії Польщі, щоб була молодь, яка пізніше працюватиме і на нашу пенсію, і на економічний розвиток всієї країни», – пояснив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький

За словами міністерки родини, праці і соцполітики Ельжбєти Рафальської, додала, що програма вже довела свій позитивний вплив на демографію. Польщі вдалося досяги показника дітонароджуваності 1,45, що є найвищим з 1997 року.

Гроші за розширеною програмою отримуватимуть майже сім мільйонів дітей. Витрати з державного бюджету зростуть на 9,5 мільярда злотих.

Нагадаємо, з 2019 року в Україні почала працювати програма «муніципальна няня», яка передбачає компенсації батькам на послуги з догляду за дитиною до трьох років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button