Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: CBS Boston

У п’ятницю, 26 квітня, у США розпочалась акція під хештегом #RedCupProject. Велоактивісти почали встановлювати пластикові стаканчики вздовж намальованих велосмуг, щоб привернути увагу до неефективності розмежування транспортних потоків на дорогах фарбою.

Приводом стала нещодавня смерть велосипедиста Дейва Селовеша, якого водій збив тижнем раніше у Вашингтоні. Автівка водія, що втікав від поліції, рухалась зі швидкістю більш ніж сто кілометрів за годину. Незабаром активісти влаштували лежачий мітинг, а згодом стали позначати намальовану межу між велодоріжкою та автомобільною дорогою червоними стаканчиками.

Багато з них зминалися у перші ж хвилини. Дехто занепокоївся екологічністю такої акції і замість стаканчиків використав помідори.

До флешмобу приєдналися, зокрема, у США, Англії та Австралії. Завдяки тактичному урбанізму вдалося показати, наскільки неефективною є техніка розмежування смуг руху фарбою, зазначає Bicycle.com.

Нагадаємо, у КМДА дозволили розганятися на окремих вулицях до 80 км/год. Але при цьому мер Києва Віталій Кличко дав доручення взяти до виконання лист комісії КМДА з питань транспорту щодо розвитку велосипедної інфраструктури. Зокрема, в третьому пункті йдеться про обмеження максимальної швидкості руху в місті відповідно до правил дорожнього руху (тобто 50 км/год).

У березні велоактивісти влаштували під КМДА «лежачий мітинг». Приводом стала загибель велосипедиста, якого автівка збила його на велосипедній доріжці. Аварія сталася на вулиці Бажана, – це одна з вулиць, де збільшено ліміт швидкості до 80 км/год. Велосипедисти вимагали знизити максимальну швидкість у місті  до 50 км/год.

Читайте також нашу статтю про те, що таке болард і навіщо він потрібен

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button