Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23563 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

На семи вулицях Києва закінчили встановлювати дорожні знаки «Обмеження максимальної швидкості 80 км/год», повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

З першого квітня на 17 вулицях Києва запроваджується новий сезонний швидкісний режим. Київрада проголосувала за збільшення швидкості з 50 км/год до 80 км/год на окремих ділянках у жовтні минулого року. Такий швидкісний режим діє сезонно: з квітня до кінця жовтня. Швидкісний режим починає діяти тільки після встановлення відповідних дорожніх знаків.

Зараз дорожні знаки встановлено на таких вулицях:

  • просп. Генерала Ватутіна (від Південного мосту до вул. О. Бальзака);
  • вул. Набережно-Рибальська (від Гаванського мосту до вул. Електриків);
    Наддніпрянське шосе;
  • Набережне шосе (від Поштової площі до Наддніпрянського шосе);
  • Столичне шосе (до вул. Академіка Заболотного);
  • вул. Саперно-Слобідська (від вул. Миколи Грінченка до Південного мосту);
  • просп. Миколи Бажана (від Південного мостового переходу до Харківської площі).

«Тепер тут можна розганятися до 80 км/год. Такий швидкісний режим триватиме до першого листопада. А взимку знову буде введено обмеження швидкості до 50 км/год», – розповів Поворозник. Швидкість на цих вулицях фіксується за допомогою радарів. На черзі – решта десять вулиць, перелік яких можна подивитися тут.

Водночас мер Києва Віталій Кличко дав доручення взяти до виконання лист комісії КМДА з питань транспорту щодо розвитку велосипедної інфраструктури. Зокрема, в третьому пункті йдеться про обмеження максимальної швидкості руху в місті відповідно до правил дорожнього руху (тобто 50 км/год). Документи опублікував киянин Сергій Пасюта.

У березні велоактивісти влаштували під КМДА «лежачий мітинг». Приводом стала загибель велосипедиста, якого автівка збила його на велосипедній доріжці. Аварія сталася на вулиці Бажана, – це одна з вулиць, де збільшено ліміт швидкості до 80 км/год. Велосипедисти вимагали знизити максимальну швидкість у місті  до 50 км/год.

У 2018 році внаслідок дорожніх аварій у Києві загинули 140 людей: 81 пішохід, 26 пасажирів авто і 33 водії. Сталося також 64 наїзди на велосипедистів.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button