Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23428 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Becca Tapert/unsplash

У квітні кількість укладених угод про оренду нерухомості в Києві зросла на 22%. Загальна сума витрат на оренду становила 318 тисяч доларів. Такі дані наводить агентство нерухомості «Благовіст».

В ціновому сегменті до 500 доларів (13,2 тисячі гривень) у квітні винайняли 36% нерухомості, у сегменті 500-1000 доларів (близько 25 тисяч гривень) – 43% і в сегменті до 2500 доларів (66,1 тисячі гривень) – 17%. Найдешевші 1-2-кімнатні квартири здавали переважно в Шевченківському, Дарницькому та Солом’янському районах.

Агентство наводить вартість квартир з цього діапазону в квітні.

  • 5000 гривень/34 квадратні метри/1 кімната – у Святошинському районі по вулиці Вацлава Гавела;
  • 5400 гривень/42 квадратні метри/1 кімната – в Оболонському районі по вулиці Сім’ї Кульженків;
  • 10800 гривень/44 квадратні метри/1 кімната – в Голосіївському районі по проспекту Глушкова;
  • 13500 гривень/44 квадратні метри/1 кімната – в Дніпровському районі по вулиці Шумського;

З середнього діапазону найбільше винаймали 2-3-кімнатні квартири в Шевченківському та Печерському районах. Найдорожчою квартирою в цьому сегменті, за даними агентства, стала 3-кімнатна квартира площею 84 квадратні метри у Шевченківському районі. Її винайняли за 27000 гривень.

В найдорожчому діапазоні, що до 60 тисяч гривень, також віддавали перевагу квартирам у Шевченківському та Печерському районах. З цієї категорії також орендували будинки – в селі Крюківщина дім площею 300 квадратних метрів видали в оренду за 29400 гривень. В селі Козин 380 квадратних метрів з квітня орендують за 67500 гривень.

Нагадаємо, житло в новобудовах Амстердамa заборонять здавати в оренду. Середній клас Амстердама не може придбати житло, яке може собі дозволити, оскільки його скуповують під оренду. Повідомляється, що ситуація стає кризовою. Спроможних до купівлі житла містян вирішили повертати на ринок завдяки обмеженням для тих, хто скуповує помешкання під оренду. При цьому обмеження не стосуватимуться власників нерухомості в будинках, що вже збудовані.

Натомість громада Берліна хоче націоналізувати житлові будинки, аби власники не підвищували орендну плату. Якщо активісти зберуть 190 тисяч підписів під петицією, то проблему з житлом буде визнано юридичним прецедентом у правах людини. Це дозволить провести референдум у 2020 році. Повідомляється, що 44% берлінців вважають націоналізацію житла розумною мірою, а не погоджуються з цим 39%.

Читайте також: Смарт-квартири в Києві втрачають популярність – аналітики

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button