Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23444 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: Uber

В середині квітня компанія Uber оголосила про запуск функції Uber Shuttle у своєму додатку для виклику авто. За попередніми даними, сервіс поєднає в собі зручності маршрутного таксі та каршерингу. Перші маршрути Uber Shuttle уже відомі, повідомляє Ain.ua

Перші шість напрямків:

  • Солом’янський район – Бессарабка (вулиця Солом’янська, 24 → вулиця Еспланадна);
  • Дарниця – Либідська (вулиця Каунаська, 10 → станція метро Либідська);
  • Позняки – Льва Толстого (вулиця Ревуцького, 19/1 → Велика Васильківська, 28);
  • Троєщина – Поділ (вулиця Маяковського, 97/15 → Контрактова площа, 1);
  • Троєщина – Дарниця (вулиця Маяковського, 97/15 → станція метро Харківська);
  • Виноградар – Шевченківський район (Проспект правди, 100 → Площа Перемоги).

Зображення: Uber

Додаткову інформацію про рейс можна переглядати при натисканні на маршрут. Повідомляється, що буси курсуватимуть кожні 15 хвилин, а більшість рейсів працюватиме з 7:00 до 21:00. Зокрема, інформація про тарифи стане доступною у день запуску оновлення. Презентація відбудеться завтра, 14 травня.

Мікроавтобус чекатиме на пасажира на зупинці потягом кількох хвилин. Зупинки, на яких водій підбиратиме і висаджуватиме пасажира, може бути розташовано на відстані від пункту призначення, тому додаток показуватиме піший маршрут: як пройти від або до зупинки.

Цьогоріч Uber запустила також сервіси доставки їжі Uber Eats та опцію виклику електромобіля Uber Green. Компанія зайшла на український ринок у 2016 році й наразі працює у Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі та Вінниці.

Системи, схожі на маршрутки, діють не лише у країнах Азії та Африки, в яких відчувається криза громадського транспорту, але й у містах Європи. Наприклад, кілька компаній оперують у Великій Британії.

Нова транспортна програма Берліна передбачає можливий запуск муніципальних маршруткок – мікроавтобусів, які зупинятимуться за вимогою. У Фінляндії запустили безпілотні мікроавтобуси, які курсуватимуть у малонаселених пунктах.

Зазначимо, Uber та Bolt також завершили співпрацю з автомобілями, зареєстрованими на європейських номерах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button