Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Оригінальний вигляд кінотеатру «Зоряний». Фото зі сторінки facebook.com/CinemaPechersk

Компанія «Фуд Ріелті» отримала від КМДА містобудівні умови й обмеження на реконструкцію кінотеатру «Зоряний» на Печерську. Документ опублікувало видання КиевВласть.

Згідно з МУО, «Зоряний» перетворять на адміністративну будівлю «зі збереженням функції кінотеатру».

При цьому максимальну висоту будівлі після реконструкції визначили як 27 метрів – це висота дев’ятиповерхівки. Забудовнику заборонили виходити за межі теперішніх фундаментів будівлі.

У документі зазначено, що будівля не є пам’яткою або щойно виявленим об’єктом архітектурної спадщини. Також зазначається, що відповідно до Генплану, призначення ділянки – територія громадських будівель, частково територія житлової багатоповерхової забудови, і частково – вулиць.

Будівлю було продано у 2003 році компанії «Кіноцентр Зоряний», ліквідованій 2017 року. Ця ж компанія є одним із засновників нинішнього власника «Фуд Ріелті». Попри спроби повернути кінотеатр у комунальну власність, будівля залишилася приватизованою.

Цьогоріч було зруйновано модерністський фасад будівлі. Згідно з опублікованими згодом рендерами, «реконструкція» передбачає зовсім інший екстер’єр.

Наявна візуалізація проекту реконструкції кінотеатру «Зоряний»

Громадська ініціатива «Кінорух» повідомляла, що «Зоряний» перетвориться на «публічний заклад комплексного типу», так званий Центр дозвілля. В ньому облаштують чотири невеликі кінозали, решта – ресторани, кафе, конференц-центр тощо.

Візуалізація приміщення кінотеатру, опублікована ініціативою «Кінорух»

Фонтан перед кінотеатром обіцяють зберегти. У 2013 році його приватизували і, за даними КиевВласть, мали намір побудувати на його місці хмарочос. Торік фонтан повернули у комунальну власність.

Проект будівлі на місці фонтану. Зображення: КиевВласть

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button