Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Будинок-монстр» з добудованими поверхами. Фото: Wikimapia

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ), яке анулювало дозвіл на будівництво так званого будинку-монстра на вулиці Нижній Вал, 27-29.

2012 року забудовник – компанія «Пателі Лізинг» – отримав дозвіл на будівництво восьмиповерхового житлового-офісного комплексу «Поділ-Престиж». Та невдовзі внаслідок коригування проектної документації кількість поверхів зросла до 12.

Попередній проект будинку

2018 року перевірка ДАБІ виявила, що документи було скориговано з порушеннями. Тож інспекція анулювала дозвіл на будівельні роботи.

Тепер суд дійшов висновку, що під час перевірки ДАБІ порушила процедуру. Зокрема, забудовник не міг усунути порушення, бо не було видано власне припису про усунення порушення.

Дивіться фото: У Львові знесли незаконно збудовану семиповерхівку

Активіст-подолянин Павло Калюк зазначив, що рішення суду є проміжною поразкою. «Зараз юристи аналізують наслідки та варіанти розвитку подій», – написав він.

Він наголосив, що основний процес щодо «будинку-монстра» триває у господарському суді на вулиці Богдана Хмельницького, 44Б. Наступне засідання відбудеться 29 травня о 14:15.

Зараз на фасаді будинку забудовник розмістив плакат про поневіряння «іноземного інвестора» з закликом «Не здамося».

Фото: Wikimapia

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button