Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kievcity.gov.ua

Сьогодні, 15 квітня, в КМДА відбувся відкритий конкурс на оренду будівлі кінотеатру «Київ». Останній орендар, ТОВ «КЦ “Кінотеатр Київ”» не подавався до участі. Перемогло – ВАТ «Сінема-Центр».

Ставка переможця становила 2 119 253 гривень. Впродовж тридцяти днів він має представити програму роботи кінотеатру.

ВАТ «Сінема-Центр» керує Любов Лісовська, яка за сумісництвом очолює ГО «Союз кінотеатрів України». Спілку було створено у 2016 році.

«39 кінотеатрів-засновників створили громадську організацію, яка покликана захищати підприємства-кінотеатри, працювати на кінофікацію України, виробляти стандарти якості послуг, розвивати ринок кінодемонстрування. Амбітна мета – залучити до членства всі кінотеатри країни. Створити професійний методичний центр сприяння роботі галузі, яка щороку надає послуг більш як на 1,2 млрд. грн., не користуючись при цьому жодними пільгами і преференціями», – так описувала напрям СКУ Людмила Горделадзе.

За умовами, які КМДА висунула до орендодавця, 30% загального репертуару прокату має становити українське кіно. Орендар має продовжити співпрацю з фестивалями «Молодість», DocuDays, КРОК, Одеським міжнародним кінофестивалем тощо, а також продовжувати покази артхаусного кіно.

Новий договір оренди діятиме 10 років. Протягом цього часу Київрада не прийматиме рішення щодо приватизації кінотеатру.

Раніше повідомлялося, що до КМДА з намірами орендувати приміщення кінотеатру «Київ» звернулися п’ять компаній. Стартову орендну плату вирішили встановити на рівні 570 тисяч гривень (без ПДВ).

Колишній орендар кінотеатру, «КЦ Кінотеатр “Київ”», заявляв, що готовий платити близько 300 тисяч гривень оренди. Раніше компанія сплачувала 47 тисяч гривень на місяць.

Нагадаємо, на початку року стало відомо, що місто відмовилося подовжувати оренду нинішній адміністрації кінотеатру. Прибічники «КЦ Кінотеатр “Київ”» вважають, що кінотеатр ефективно працює за нинішньої команди, яка 2000 року провела у будівлі капітальний ремонт та закупила нове обладнання.

Читайте також: Як у Белграді окупували незаконно приватизований кінотеатр і що з цього вийшло

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button