Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23258 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kievcity.gov.ua

Вчора, 15 квітня, після визначення переможця конкурсу на оренду будівлі кінотеатру «Київ» її останній орендар ТОВ «КЦ “Кінотеатр Київ”» оголосив про судовий позов, поданий проти КМДА.

У зверненні заявляють, що Департамент комунальної власності завадив переважному праву ТОВ Культурний центр «Кінотеатр “Київ”» продовжити договір оренди, а також не повідомив орендаря про намір його не продовжувати (хоча в КМДА заявляли, що орендарів попереджували). Зазначають, що перший вчинок КМДА суперечить закону, а другий мав автоматично продовжити договір з чинним орендарем.

Позов до Господарського суду Києва керівництво КЦ подало ще на початку квітня. П’ятого квітня судом ухвалено постанову про перше, підготовче, засідання шостого травня, стверджують позовники.

Вчорашній конкурс товариство визнає поза регламентом. ТОВ «КЦ “Кінотеатр Київ”» не подавало заявку на участь у конкурсі на оренду приміщення кінотеатру. Переможцем стало ВАТ «Сінема Сіті», яке запропонувало ставку сумою 2 119 253 гривень авансової сплати кількох місяців оренди. Підприємством керує Любов Лісовська, яка за сумісництвом очолює ГО «Союз кінотеатрів України». Спілку було створено у 2016 році.

«39 кінотеатрів-засновників створили громадську організацію, яка покликана захищати підприємства-кінотеатри, працювати на кінофікацію України, виробляти стандарти якості послуг, розвивати ринок кінодемонстрування. Амбітна мета – залучити до членства всі кінотеатри країни. Створити професійний методичний центр сприяння роботі галузі, яка щороку надає послуг більш як на 1,2 млрд. грн., не користуючись при цьому жодними пільгами і преференціями», – так описувала напрям СКУ Людмила Горделадзе.

Чинній адміністрації кінотеатру місто відмовилося подовжувати оренду на початку року. У КМДА вважають, що орендар має платити ринкову ціну – не менш як 700 тисяч гривень на місяць. Керівництво кінотеатру заявляло, що готове платити близько 300 тисяч гривень орендної ставки.

«Однак ми платимо лише за комунальні послуги 450 тисяч гривень на місяць. Тому сума, яку хоче за цю будівлю КМДА, є для нас непідйомною», – повідомляла директорка кінотеатру Ірина Шинкаренко.

Прибічники «КЦ Кінотеатр “Київ”» вважають, що кінотеатр ефективно працює за нинішньої команди, яка 2000 року провела у будівлі капітальний ремонт та закупила нове обладнання. Сама ж команда наголошує на тому, що ситуація, в яку потрапив кінотеатр, може призвести до його занепаду як культурного осередку столиці. КМДА, проте, висунуло ряд вимог до нового орендаря, за якими напрям кінотеатру змінитися не повинен.

Нагадаємо, першого жовтня роботу припинили два кінотеатри міста: Україна та Кінопанорама.

Читайте також нашу статтю про те, чому кінотеатри необхідні місту як публічні простори

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button