Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Всі фото: Макс Требухов / LB.ua

Вчора, 16 травня, відбулися сутички поліції з містянами на місці забудови у Протасовому Яру, яку девелопер вважає законною. Кияни повалили будівельний паркан. Про це повідомляє LB.ua.

Зазначається, що мешканці намагалися потрапити на огороджену територію, аби не допустити подальшого вирубування дерев. Містянам спробували завадити охоронці забудови. Почалася бійка, у якій, за даними видання,  поліція встала на захист будівельного майданчика.

Повідомляється, що легкі травми отримав народний депутат Ігор Луценко, що також прибув на місце подій. Протестувальникам вдалося повалити будівельну огорожу. Поліція не коментує інцидент. Даних про постраждалих не було.

Нагадаємо, на Протасовому Яру ведуться підготовчі роботи для будівництва ЖК Tourbillon. Квартири в ньому вже продаються, вартість квадратного метра розпочинається з 24 000 гривень й досягає 39 000 гривень у дворівневих квартирах.

ЖК Tourbillon

Девелопер ЖК, ТОВ «Дайтона Груп», нещодавно представив свою офіційну позицію стосовно конфліктів з міською громадою. Компанія проапелювала до українського законодавства та кілька разів наголосила на тому, що всі дозволи на будівництво законні.

Нагадаємо, нещодавно КМДА порекомендувала забудовнику призупинити роботи. Планується обстежити ділянку: перевірити її межі та встановлення паркану відповідно до дозвільних документів. Також обстежать стан будівлі Інституту Амосова, який розташований поряд із забудовою. У коментарі компанія не зазначила, як ставиться до цієї рекомендації КМДА.

За словами журналіста Михайла Погребиського, бенефіціаром дніпровської компанії «Дайтона Груп» є Володимир Ясько. Він керує компанією «Інтенсив ресурс», кінцевий бенефіціар якої – Геннадій Корбан. У 2014-2015 році Корбан обіймав посаду заступника Ігоря Коломойського, коли той очолював Дніпропетровську ОДА.

Читайте також наш репортаж: «Оаза в задимленому місті: про що говорили на мітингу проти забудови Протасового Яру»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button