Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: TNW

В Італії розробляють сервіс, який має стати конкурентом платформи короткострокової оренди житла Airbnb. Розробники сервісу під назвою Fairbnb відзначають, що Airbnb сприяє «зачищенню» житлових просторів, а не їхньому розвитку. Тож неприбуткова організація Fairbnb збагачуватиме міські громади, в яких розташовується житло під оренду. Про це повідомляє CityLab.

Половина комісії за бронювання житла в Fairbnb буде віддаватись на реалізацію проектів у місті, де розташоване житло. Розмір комісії становитиме 15%, як і в Airbnb. Орендар зможе самостійно обирати проект, якому буде переказано половину цієї суми. Проекти до фінансуавння відбиратимуться разом з командою Fairbnb. Це можуть бути, зокрема, публічні простори та навіть соціальне житло. Зазначається, що система буде прозорою.

Зареєструвати свої будинки готові вже 700 власників – в містах Італії, Іспанії, Нідерландах та Литві. Тривають консультації з Венецією, Болоньєю та Барселоною.

«Ми очікуємо, що туризм негативно вплине на громади не лише через розширення самої сфери, а й через її зосередженість у житлових районах, – пояснює співзасновник Fairbnb Сіто Веракрус. – Три роки тому, коли проект тільки запустився, нам доводилося багато роз’яснювати концепцію. Однак потреба в цьому скорочується з кожним днем».

Сервіс Airbnb, в свою чергу, дозволяє орендарям жертвувати кошти на потреби малозабезпечених містян. Також нещодавно його користувачі-орендодавці отримали дозвіл на встановлення камер спостереження за гостями.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button