Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скріншот із відео Coschey Local DIY, на якому видно групу нападників із фаєрами на вулиці Нижньоюрківській, 31

Кількадесят ультраправих молодиків напали на відвідувачів фестивалю електронної музики Strichka на вулиці Нижньоюрківській у ніч проти 19 травня. Про це повідомляють свідки події.

За різними оцінками, від 30 до 60 осіб прорвали охорону – однієї з локацій фестивалю Strichka – та увірвалися всередину, палили фаєри, кидали каміння, штовхались. Повідомляється про трьох постраждалих.

Нападники закривали обличчя масками, зигували й вигукували навколофутбольні та ультраправі гасла, такі як «Зіг хайль, Рудольф Гесс!».

«Охорону прорвали швидко, і град пляшок полетів у бік фудкорту. Ми звідти ледь втікли», – пише один із свідків нападу.

Нападники перед клубом Otel’. Фото Yuri Kosko

Така ж за чисельністю група здійснила напад на клуб Coschey Local DIY на вулиці Ярославській, коли там відбувався концерт нойз-гурту No-Wave Dementia. Відомо про одного постраждалого, друзі якого пишуть, що він перебуває у задовільному стані.

В офіційній заяві адміністратори клубу Coschey повідомили, що близько 30 нападників, «за усіма ознаками, агресивна молода праворадикальна організація», заблокували відвідувачів концерту у приміщенні та намагалися вибити двері. У цей час до клубу прямував один із київських художників. Нападники залили йому обличчя газом, побили і забрали особисті речі.

У клубі Coschey вважають, що це була та сама група, що й напала того ж дня на клуб Otel’.

Нагадаємо, британський журнал про електронну музику Resident Advisor включив київський Strichka до топ-10 світових фестивалів травня 2019 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button