Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За приблизними оцінками очевидців на протест прийшло близько трьохсот людей. Серед них – працівники сфери кіно, журналісти, активісти, архітектори.

Трьома автівками кияни перекрили відрізок вулиці Велика Васильківська. В результаті утворився затор, у якому стоїть й громадський транспорт. На акції є декілька поліцейських, які слідкують за правопорядком.

Чоловіки в камуфляжній формі, вірогідно, представники Муніципальної варти, стоять на вході до кінотеатру й блокують прохід.

Нагадаємо, зранку сьомого червня співробітники кінотеатру повідомили про рейдерське захоплення будівлі кінотеатру «Київ».

На сайті КМДА зазначили, що балансоутримувач кінотеатру КП «Київкінофільм» проводить інвентаризацію і обстеження будівлі для уникнення незаконних знищень чи пошкоджень майна територіальної громади Києва.

Адміністраторка кінотеатру Тетяна Січкаренко повідомила, що з 11:00 прохід на другий поверх перекрили близько шести чоловіків у камуфляжній формі.

За даними джерел журналістки Наталії Міняйло, станом на 15:30 керівництво кінотеатру «Київ» було заблоковано всередині приміщення. Директорка Вілія Бондаренко заявила, що там також перебувають представники КМДА та компанії «Сінема-сіті» – нового орендаря кінотеатру.

На початку року місто відмовилося продовжувати оренду кінотеатру ТОВ «КЦ “Кінотеатр Київ”» . Переможцем конкурсу на оренду цілісного майнового комплексу стало ВАТ «Сінема Сіті». Воно запропонувало ставку сумою 2,1 мільйона гривень без ПДВ авансової сплати кількох місяців оренди. В адміністрації повідомляли, що орендар має платити ринкову ціну – не менш як 700 тисяч гривень на місяць. Натомість ТОВ «КЦ “Кінотеатр Київ”» заявляло, що готове платити близько 300 тисяч гривень орендної ставки.

Офіційна позиціяТОВ «КЦ “Кінотеатр Київ”» – КМДА провела конкурс незаконно та проігнорувала переважне право колишнього орендаря на продовження оренди і не надіслала листа про намір не продовжувати її. В КМДА ж повідомляли, що лист був надісланий. Орендар подав на КМДА до суду.

Відповідне засідання відбудеться 18 червня у Господарському суді міста Києва, повідомили в адміністрації кінотеатру.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button