Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Всі фото: Тетяна Січкаренко

Зранку сьомого червня співробітники кінотеатру повідомили про рейдерське захоплення будівлі кінотеатру «Київ».

На сайті КМДА повідомляється, що балансоутримувач кінотеатру КП «Київкінофільм» проводить інвентаризацію і обстеження будівлі для уникнення незаконних знищень чи пошкоджень майна територіальної громади Києва.

Адміністраторка кінотеатру Тетяна Січкаренко повідомила, що з 11 ранку прохід на другий поверх перекрили близько шести чоловіків у камуфляжній формі (таку форму носять працівники Муніципальної варти). Прибула поліція. Про застосування сили до людей всередині приміщення не повідомляється.

Нагадаємо, в травні КМДА уклала угоду з новим орендарем будівлі кінотеатру після проведення конкурсу. На сайті міської адміністрації зазначається, що останній орендар, ТОВ «КЦ “Кінотеатр Київ”», впродовж останніх місяців перешкоджав Департаменту комунальної власності в обстеженні будівлі.

Офіційна позиція орендаря майнового комплексу – КМДА провела конкурс незаконно та проігнорувала переважне право колишнього орендаря на продовження оренди і не надіслала листа про намір не продовжувати її. В КМДА ж повідомляли, що лист був надісланий. Орендар подав на КМДА до суду.

Відповідне засідання відбудеться 18 червня у Господарському суді міста Києва, повідомили в адміністрації кінотеатру.

Нагадаємо, місто відмовилося продовжувати оренду кінотеатру ТОВ «КЦ “Кінотеатр Київ”» на початку року. Переможцем конкурсу на оренду цілісного майнового комплексу стало ВАТ «Сінема Сіті». Воно запропонувало ставку сумою 2,1 мільйона гривень без ПДВ авансової сплати кількох місяців оренди. В адміністрації повідомляли, що орендар має платити ринкову ціну – не менш як 700 тисяч гривень на місяць. Натомість ТОВ «КЦ “Кінотеатр Київ”» заявляло, що готове платити близько 300 тисяч гривень орендної ставки.

Прихильники ТОВ просили у соцмережах не позбавляти її права керувати кінотеатром, позаяк команда зробила в будівлі капітальний ремонт і закупила нове обладнання.

За умовами, які КМДА висунула до нового орендаря, 30% загального репертуару прокату має становити українське кіно. Він має продовжити співпрацю з фестивалями «Молодість», DocuDays, КРОК, Одеським міжнародним кінофестивалем тощо, а також продовжувати покази артхаусного кіно. Новий договір оренди діятиме 10 років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button