Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23530 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скриншот карти

Міжнародна неурядова природоохорона організація Greenpeace випустила карту, на якій відображено перехід різних країн від автомобілів на двигунах внутрішнього згоряння до більш екологічних альтернатив.

Так, країни без запровадженої політики обмежень пального мають сірий колір, ті, що відмовляться від продажу паливних автівок до 2030 року – зелений колір, до 2040 – жовтий. Екологічна політика міст позначена точками. Помаранчеві позначають міста, де в’їзд на автівці з пальним платний, а зелені –  де діють обмеження для двигунів. Синій колір позначає міста, які тією чи іншою мірою відмовилися від автомобілів, наприклад, в історичних центрах.

На мапі помітно виділяється Індія, яка заборонить продаж машин на пальному з 2030 року. Україна не увійшла до жодної з класифікацій. Зазначимо, що в Києві автомобіль спричиняє 90% бруду в повітрі.

Читайте також: В Києві запустили систему вимірювання якості повітря

В організації повідомляють, що електромобіль не має стати абсолютною альтернативою паливній автівці. За прогнозами уряду Об’єднаного Королівства, при повній заміні традиційних машин на електричні завантаженість на дорогах зросте до 51% через низьку вартість користування таким автомобілем. Тому універсальним виходом вважається стале проектування міста, за якого не виникає потреби користуватися автомобілем.

Карту оновлюватимуть відповідно до змін в екологічній політиці країн.

Читайте також: Як покращити якість повітря в місті: чеський досвід

Наприкінці минулого року Європейський суд аудиторів встановив, що забруднене повітря призводить до 400 тисяч передчасних смертей щороку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button