Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23492 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Усі фото: Юрій Безбородов

Головний архітектор Житомира Юрій Безбородов, який залишив посаду минулого місяця, оприлюднив фотографії однієї з центральних вулиць міста – Михайлівської.

Михайлівська вулиця стала пішохідною ще з середини ХХ століття, і такою лишається досі. Традиційно вона була центром дозвілля, місцем для прогулянок і святкувань, з активними першими поверхами, на яких розташовувалися крамниці, ресторани, кінотеатри тощо.

Реконструкція Михайлівської вулиці тривала у 2016-2017 роках. Під час робіт зняли асфальт, під яким виявили стару бруківку. Через таку знахідку спершу думали відкоригувати проект, але зрештою вулицю виклали гранітною плиткою.

У 2017 році третина житомирян назвала реконструкцію Михайлівської подією року.

Нещодавно у Житомирі провели конкурс на найкращу концепцію реконструкції центральних майданів – Соборного та Перемоги. На ньому переміг проект львівського «Інституту просторового розвитку».

Наприкінці травня у центрі Житомира відкрили після реконструкції сквер на перетині вулиць Лятошинського та Небесної сотні. У ньому висадили багаторічні злаки і встановили сонячні панелі.

Читайте також: Чому не в Києві: е-квиток для громадського транспорту в Житомирі

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button