Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото зі сторінки facebook.com/save.protas

24 червня у Протасовому Яру активісти знесли будівельний паркан, встановлений забудовником, і розпочали безстрокову акцію протесту, повідомляє ініцітивна група «Захистимо Протасів Яр».

Активісти встановили намет поряд із ділянкою забудовника і чергують на місці подій цілодобово. Оскільки охоронці намагалися прибрати намет, його віддали в користування народному депутату Леоніду Ємцю під приймальню.

Фото зі сторінки facebook.com/save.protas

Кілька днів тому компанія «Дайтона Груп» поновила вирубку дерев на ділянці, де планує зести три багатоповерхові башти ЖК Tourbillon. Майданчик під забудову не було огороджено, оскільки активісти знесли паркан під час минулого протистояння. Забудовник намагався відновити паркан, але протестувальники чинять супротив, оскільки без огородження не можна проводити роботи.

Один із активістів Роман Ратушний повідомив, що охоронну фірму «Фокстрот-13», яка працює на забудовника, контролює Сергій Короткіх на прізвисько Боцман, один зі спікерів Національного корпусу.

Активісти повідомляють, що охоронці перешкоджають зйомці. Зокрема, один із охоронців вирвав і викинув телефон Ратушного.

Фото зі сторінки facebook.com/save.protas

За словами активістів, другого липня у забудовника спливає термін дії картки на порушення благоустрою. На комісії КМДА з питань резонансних забудов Тарас Панчій сказав, що картку скасувати не можна, але можна не продовжувати.

ДАБІ надала припис на будівництво та вирубку лісу, але наголосила на тому, що висота будинків завелика. Забудовник скасував припис через Окружний адміністративний суд. Наразі ухвалу розглядають в апеляційному суді.

Фото зі сторінки facebook.com/save.protas

У травні КМДА рекомендувала забудовнику утриматись від виконання будь-яких робіт до прийняття остаточного рішення.

Бенефіціаром дніпровської компанії «Дайтона-груп» є Володимир Ясько, який керує компанією «Інтенсив ресурс», кінцевий бенефіціар якої – Геннадій Корбан. У 2014-2015 роках Корбан обіймав посаду заступника Ігоря Коломойського, коли той очолював Дніпропетровську ОДА.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button