Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Juli Kononenko

Забудовник поновив вирубку дерев у Протасовому Яру. Робочі розпилюють зрубані дерева і намагаються вивезти їх із території, повідомляє Громадське.

Раніше супротивники забудови повалили паркан навколо ділянки, і тепер повідомляють, що забудовник намагається його відновити. За словами активіста Романа Ратушного, забудовник підігнав техніку, щоб прибрати МАФ, який заважає встановлювати новий паркан.

Фото: Juli Kononenko

Відкритого протистояння між забудовниками й активістами не відбулось. Протестувальники дивились, як працюють будівельники і техніка. Водночас активісти закликають збиратися на місці подій увечері після роботи.

https://www.facebook.com/hromadskeua/videos/662507257599521/

Компанія «Дайтона-Груп» планує звести три багатоповерхові башти ЖК Tourbillon на ділянці площею понад три гектари у Протасовому Яру. Це викликало протести з боку киян, серед яких мешканці Солом’янського району і представники правих рухів. Під час протестів траплялися сутички, до яких забудовник залучив «тітушок».

Читайте також: Оаза в задимленому місті: про що говорили на мітингу проти забудови Протасового Яру

Забудовник стверджує, що сплатив місту за вирубку дерев, а також запевняє, що зелена зона насправді є недоглянутими хащами.

У травні КМДА рекомендувала забудовнику утриматись від виконання будь-яких робіт до прийняття остаточного рішення.

Бенефіціаром дніпровської компанії «Дайтона-груп» є Володимир Ясько, який керує компанією «Інтенсив ресурс», кінцевий бенефіціар якої – Геннадій Корбан. У 2014-2015 році Корбан обіймав посаду заступника Ігоря Коломойського, коли той очолював Дніпропетровську ОДА.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button