Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Намети біля ділянки в Протасовому Яру, де ведеться будівництво. Фото: facebook.com/save.protas

Міська влада звернулася до забудовника, аби той припинив будь-які роботи в Протасовому Яру і не поглиблював конфлікт із громадою, повідомляє прес-служба КМДА.

Мер Києва Віталій Кличко закликав забудовника скоригувати проект, презентувати його на містобудівній раді, узгодити з фахівцями і громадськістю.

За його словами, місто шукає юридичні інструменти для вирішення конфлікту. Наразі КМДА не збирається подовжувати дію контрольної картки на тимчасове порушення благоустрою.

Коли забудовник має всю дозвільну документацію, в муніципалітету немає іншого важелю, окрім звернень до судів, пояснив мер.

Кличко зазначив, що більша частина Протасового Яру ще з 2000-х років перебуває у приватній власності.

Водночас ініціативна спільнота «Захистимо Протасів Яр» повідомляє, що запросила Кличка на зустріч із громадою біля протестних наметів першого липня о 19:00. Від мера хочуть почути позицію міста стосовно вирубки дерев і забудови.

Активісти руйнують будівлений паркан на місці забудови. Фото: facebook.com/save.protas

У червні компанія «Дайтона Груп» поновила вирубку дерев на ділянці, де планує звести три багатоповерхові башти ЖК Tourbillon.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button