Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23267 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: Новое Время / 33BY

Український дім незабаром змінить своє призначення – тут розташуються кабінети співробітників перейменованої Адміністрації Президента.

Реконструюватимуть будівлю дев’ять місяців і планують витратити на це близько 300 мільйонів гривень. Проектуватиме новий офіс архітектурне бюро 33BY, засновником якої є архітектор, а також 65-ий номер у передвиборчому списку «Слуги народу» Іван Юнаков. Він також є сином відомого архітектора Сергія Юнакова. Президент Володимир Зеленський наполягає, що на облаштування Офісу Президента мають іти не бюджетні гроші, а «європейські гранти», пише видання «Новое Время».

Зараз архітектори опрацьовують вже четверту редакцію проекту реконструкції Українського дому, щоб там змогли розміститися 500 працівників ОП. Корисна площа цієї будівлі становить приблизно 8 тис. кв. м, а в нинішній будівлі на Банковій корисна площа менша — всього 5 тис. кв. м. Стіни більшості кабінетів, згідно з планами, будуть скляними, а інтер’єри – загалом у стилі лофт.

Згідно з проектом, який, за словами Юнакова, редагують вже вчетверте, Президент працюватиме на четвертому поверсі, п’ятий поверх займуть адміністрація та юридичні відділи, а третій віддадуть голові Офісу Президента тайого заступникам. Всього у новому офісі працюватиме близько 500 осіб.

Наразі Український дім відрізано від центрального опалення, стверджують журналісти, а тому заради енергоефективності тут хочуть облаштувати нову систему генерації тепла. Спеціальні установки будуть створювати лід, а потім розтоплювати його і пускати пар по трубах опалення, підігріваючи його електричними тенами. Взимку щодня Український дім споживає щонайменше 4 тис. кіловат, а після реконструкції буде майже в 10 разів менше – лише 450 кіловат. Ця ж система дозволить не встановлювати додаткове кондиціонування – влітку нова система зможе охолоджувати приміщення.

У Офісі Президента заплановані кафе і спортзал, а під землею — автомобільний паркінг на 134 паркомісця. До нього можна буде заїхати через один з трьох в’їздів – два розташуються на Володимирському узвозі і ще один – на Трьохсвятительській.

Нагадаємо, Колишній мер Омельченко пропонував відмовитись робити Офіс президента в Українському домі. Він стверджує, що Генеральним планом міста Києва передбачена реконструкція Європейської площі шляхом об’єднання її з Майданом Незалежності в єдиний архітектурний ансамбль та з будівництвом трьохрівневого підземного паркінгу, в якому передбачено простір для пішоходів.

У свою чергу Національний художній музей України веде перемовини з Адміністрацією президента про передачу будівлі на Банковій, 11, яка має звільнитися після переїзду президентського офісу до Українського дому. У музеї наголошують, що вже багато десятиліть потребують розширення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button