Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Місце розкопок на Поштовій площі після червневих злив. Фото: facebook.com/muzeynaposhtoviy

Міністерство культури працюватиме над тим, аби археологічну пам’ятку на Поштовій площі було внесено до списку ЮНЕСКО. Про це повідомив міністр Євген Нищук.

Мінкульт визначив переможця у конкурсі на концепцію історико-культурного та туристичного центру «Річкова брама тисячолітнього Києва». Це команда архітекторів і проєктувальників – Людмила Баженова, Вячеслав Гоцалюк та Олександр Приходько.

Завдання конкурсу полягало у тому, щоб запропонувати зв’язок між площею і майбутнім підземним музеєм – зокрема презентувати й якісну візуалізацію входу з поверхні площі.

Компанія «Хенсфорд-Україна» планувала побудувати під Поштовою площею торговельно-розважальний центр. Але 2015 року під час будівельних робіт виявили археологічні артефакти.

Було знайдено квартал середньовічного міста XI-XII століть, вулицю XVII-XVIII століть, поховання, монети різних епох, прикраси, посуд, кулі та стріли, княжі печатки тощо. Також було знайдено давніші археологічні шари, тому археологи припускають, що в разі продовження досліджень можна виявити домонгольські артефакти ІХ століття.

Активісти вимагали створити музей на місці виявлення знахідок і розірвати договір із забудовником. Натомість забудовник пропонував таки побудувати ТРЦ, виділивши під музей частину приміщення на одному з поверхів. Минулого літа Київрада ухвалила рішення про розірвання іниестиційного договору з забудовником.

У травні уряд оголосив місце розкопок на Поштовій пам’яткою археології та історії національного значення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button