Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23267 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: pikabu

КМДА розірвала всі корупційні угоди про продаж права на надання в оренду паркувальних майданчиків Києва, яких в місті налічувалось близько 600. Відтепер всі паркувальні майданчики в Києві продаються винятково через систему електронних продажів ProZorro. Про це повідомляє депутатка Київради від фракції «Київська команда» Ольга Балицька.

«Запрацювала нарешті в повну силу реформа парковок, яку ми з боєм проводили взимку через Київраду. Лише за минулий місяць оголошено 38 аукціонів на продаж прав на облаштування паркомісць, а дію всіх корупційних “попередніх договорів” припинено повністю!», – пише вона.

Всі аукціони з продажу прав на експлуатацію майданчиків для паркування транспортних засобів можна переглянути на Prozorro.Продажі.

Нагадаємо, цей проект депутати Київради проголосували не з першого разу. Зокрема, голосувати відмовилися депутати фракції ВО «Свобода» та «Батьківщина».

До Київради з протестом також приходили пенсіонери, які називали себе представниками паркувального бізнесу, та просили не голосувати за «злочинну реформу». Вони заявляли, що отримують з парковки на 30-45 місць 3-4 тисячі гривень на місяць. Тоді ж з промовою на підтримку рішення виступав тоді ще перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов. Він заявляв, що зараз парковки в місті облаштовуються фактично нелегально, «через попередні договори, які є нікчемними з юридичної точки зору».

До набрання чинності процес передачі прав на парковки відбувався так. «Київтранспарксервіс» передавав на розгляд транспортної комісії Київради список потенційних місць для паркування. Депутати голосували лише за адреси. Після цього «Київтранспарксервіс» таємно і на свій розсуд вибирав, кому і за які гроші віддавати місця, пояснює Балицька. За її словами, парковки ділили між загадковими ФОПами за вартістю, заниженою у три-чотири рази.

Балицька повідомляла, що отримувала листи від операторів паркувальних майданчиків Києва, – компаній «Київські соціально-інвестиційні технології» та «Трансшлях Сервіс», – в яких ті просили змінити законопроект.

Депутатка зазначала, що обидві компанії пов’язані одна з одною та є фігурантами кримінальної справи, яку восени відкрила Генпрокуратура за фактами можливих зловживань службовими особами КП «Київтранспарксервіс».

Зрештою проект рішення було прийнято. За нього проголосували 64 депутати Київради.

Нагадаємо, два тижні тому в Києві почали штрафувати стихійних паркувальників, згідно з новим законом про паркування. 10 липня почалися рейди з евакуації автомобілів, припаркованих на смузі громадського транспорту на бульварі Тараса Шевченка. Після цього водії перестали там паркуватися. На Троєщині готують новий штрафмайданчик, бо решта вже переповнені.

Читайте також: У Києві масово встановлюють нові недоступні зупинки. Що відбувається?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button