Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Київ звернувся до 39 населених пунктів області з пропозицією об’єднатися через асоціацію. Поки що погодилися на співпрацю тільки 13, повідомляє пресслужба КМДА.

Хоча рішення про київську агломерацію було прийнято у 2017 році, для її утворення бракує законодавчої бази. Тому депутати Київради вирішили проводити об’єднання через асоціацію.

«Щоб пояснити навколишнім громадам, що це не поглинання, не приєднання, а пропозиція про партнерські взаємовідносини, було розроблено проект статуту Асоціації. Фактично це об’єднання на добровільних засадах», – пояснила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

У муніципалітеті вважають, що Київ не може розвиватися надалі без агломерації. Фактично вона вже існує, адже багато людей з області щодня перетинає межі столиці, користуються послугами міста та отримують тут дохід.

«У Верховній Раді є закон про агломерації, але він не враховував особливості великих міст, – зауважила Марина Хонда. – Наприклад, у Франції взагалі є два закони, які регулюють агломерацію столичну і агломерацію великих міст».

Раніше у КМДА заявляли, що під час створення Київської агломерації у мерії планують використати досвід Метрополії Великого Парижа.

Дивіться інфографіку: Скільки жителів передмість щодня в’їжджають до Києва?

Днями у КМДА повідомили, що у Києві офіційно зареєстровано 2,65 мільйона осіб, згідно з Електронним реєстром територіальної громади. Раніше експерти припускали, що фактично у столиці проживає значно більше людей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button