Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23491 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko

Мер Києва Віталій Кличко з братом Володимиром подали позов проти телеканалу «1+1». Про це Кличко написав у Twitter, перед цим заявивши про судові наміри на прес-конференції в КМДА.

«Брехня, маніпуляції, відверто сфабрикована інформація… Я і мій брат подали позов до суду на канал 1+1, який поливає нас брудом. Мені байдуже на різних “претендентів” на посаду голови КМДА і їх амбіції, але очорняти мою репутацію я не дозволю. Буду захищатися законними методами», – йдеться в дописі.

Кілька днів тому на «1+1» вийшов сюжет про скандал через триповерхівку, яка, за версією журналістів, незаконно мала перейти до Володимира Кличка і змусила голову Києва ув’язатися в рейдерську схему заради брата.

Нагадаємо, у середу, 24 липня, Офіс президента надіслав у Кабмін листа з вимогою звільнити Кличка. Раніше в Офісі президента припускали, що Віталія Кличка можуть звільнити з посади голови КМДА.

Кличко зустрічався з президентом Володимиром Зеленським і підтвердив, що той планує розділити повноваження мера і голови КМДА. Міський голова наголошує, що в такому разі він виконуватиме декоративну функцію, а містом фактично керуватиме призначена зверху людина, яку кияни не обирали.

Кличко також заявив, що ініціює дострокові вибори мера, якщо на посаду голови КМДА призначать іншу особу. Також він заявив, що подасть Ткаченка до суду за «маніпуляції» у висвітленні роботи мера на 1+1.

«В останні часи маніпуляції в передачах стосовно мера несподівано піднялися. І маніпуляції неприємні, я буду зараз подавати за захист честі та гідності до суду, – заявляв Кличко. – Наприклад, озвучили, що скляний “міст Кличка” – вкрали гроші, що міст коштував стількісь грошей, а став удвічі дорожчим… Вартість мосту не зросла, вони зманіпулювали: взяли всі гроші, які пішли на Володимирську гірку, на парк Хрещатий, на укріплення стінок тощо».

Телеканал, в свою чергу, заявив, що Кличко намагається залякати незалежних журналістів і що також не конкретизує, що саме його образило.

За даними джерел Української правди, у Зеленського розглядають дві кандидатури на посаду голови КМДА.

Міського голову в Києві обирають кияни на виборах кожні п’ять років. Натомість голову КМДА призначає президент. Як правило, обидві посади обіймає одна й та сама людина за деякими виключеннями: наприклад, з 2010 до 2012 року міським головою лишався Леонід Черновецький, в той час як адміністрацією керував Олександр Попов.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button