Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23271 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

ЖК Tourbillon. Візуалізація: tourbillon.kiev.ua

Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію рішення Департаменту міського благоустрою КМДА, яке зобов’язувало забудовника Протасового Яру прибрати будівельний паркан (без нього заборонено проводити будь-які роботи).

Це дозволяє компанії «Дайтона Груп» продовжити будівництво трьох висоток у Протасовому Яру, повідомляє спільнота «Захистимо Протасів Яр».

Зазначимо, що призупинення ануляції будівельної картки є лише позовним забезпеченням, а не остаточним рішенням суду.

Спершу позов «Дайтона Груп» потрапив до судді Ірини Васильченко, яка не знайшла підстав у цьому забезпеченні. Відтак «Дайтона» відкликала позов і переподала його. Натомість інша суддя, Вікторія Аверкова, задовольнила вимоги позивача.

Забудовник продає квартири у першій 32-поверховій башті. Вартість однокімнатної квартири починається від 1,1 млн грн, трикімнатної – від 2,5 млн грн.

Нагадаємо, на початку липня КМДА анулювала картку забудовника на тимчасове порушення благоустрою.

«Віталій Кличко і представники Київблагоустрою запевнили нас, що нову видавати не будуть. Без такої картки “Дайтона” не зможе ставити паркан на законних підставах, про що поліцію сьогодні було повідомлено», – повідомляла спільнота «Захистимо Протасів Яр».

Детальніше про незадоволення громади читайте у нашому репортажі. Після хвилі протестів забудовник став запевняти, що скоригував план благоустрою і вирубає вдвічі менше дерев, ніж заплановано. Також «Дайтона» пообіцяла висадити 200 нових дерев.

У травні КМДА рекомендувала забудовнику утриматись від виконання будь-яких робіт до прийняття остаточного рішення. Мер Києва Кличко зазначав, що більшість Протасового Яру ще з 2000-х років перебуває у приватній власності.

Бенефіціаром дніпровської компанії «Дайтона Груп» є Володимир Ясько, який керує компанією «Інтенсив ресурс», кінцевий бенефіціар якої – Геннадій Корбан. У 2014-2015 роках Корбан обіймав посаду заступника Ігоря Коломойського, коли той очолював Дніпропетровську ОДА.

Нагадаємо, що навесні «Дайтона Груп» почала будувати житлові хмарочоси за підтримки тітушок.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button