Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23487 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/save.protas

Компанія «Дайтона Груп», яка планує побудувати у Протасовому Яру три хмарочоси ЖК Tourbillon, запропонувала меру Києва Віталію Кличку зробити благоустрій прилеглої території на п’ять мільйонів гривень. Документ опублікувало видання КиевВласть.

Забудовник стверджує, що скоригував генплан благоустрою, майже вдвічі зменшивши кількість дерев, що підлягають видаленню. Також обіцяє найближчим часом висадити близько 200 нових дерев.

Ще один аргумент компанії на користь продовження будівництва – значні збитки, що вона понесе через затримку.

Крім того, забудовник зазначає, що будівництва підпірної стінки вздовж вулиці Амосова уникнути неможливо через загрозу зсувів у Протасовому Яру. Гендиректор «Дайтона Груп» Дмитро Паланчук заявив Громадському, що тривають саме ці роботи, а власне будівництво ЖК призупинено до рішення комісії.

Тим часом КМДА анулювала видану забудовнику картку на порушення благоустрою.

«Віталій Кличко і представники Київблагоустрою запевнили нас що нову видавати не будуть. Без такої картки “Дайтона” не зможе ставити паркан на законних підставах, про що поліцію сьогодні було повідомлено», – повідомляє спільнота «Захистимо Протасів Яр».

Натомість гендиректор «Дайтони» заявляє, що юристи компанії наразі займаються питанням картки на порушення благоустрою.

«Є рішення про те, що це не зелена зона, а зона висотного житлового будівництва. Поки таке рішення діє – ми в законному полі. Його може скасувати тільки міська рада, але знову ж таки – в нас є законні шляхи для того, щоб це будівництво продовжувати», – заявив він.

Активісти та місцеві мешканці, що виступають проти забудови, продовжують чергування біля ділянки.

4-5 липня очікують засідання містобудівної ради, на якому розглянуть питання скасування містобудівних умов та повернення Протасовому Яру статусу зеленої зони.

Раніше Кличко заявив, що місто шукає юридичні інструменти для вирішення конфлікту, але зазначив, що більша частина Протасового Яру ще з 2000-х років перебуває у приватній власності.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button