Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Krizjohn Rosales, Pexels.com

Муніципалітет міста Амбікапур на сході Індії розробив проєкт кафе, в якому відвідувачів годуватимуть в обмін на пластикові відходи. Про це розповів мер міста Аджай Тіркі, презентуючи бюджет, повідомляє The Economic Times.

Кафе облаштують на одній із зупинок громадського транспорту.

За один кілограм пластикового сміття пропонуватимуть комплексний обід. За пів кілограма можна розраховувати на сніданок.

Розраховують, що головними клієнтами кафе стануть безхатькі та бідні люди. Тож проєкт кафе у перспективі передбачає також спорудження притулку, в якому безпритульним збирачам сміття надаватимуть безкоштовну ночівлю.

Муніципалітет планує використовувати зібраний пластик у будівництві доріг. В Амбікапурі вже є одна 1,5-кілометрова дорога, зроблена з суміші асфальту та пластикових гранул. Вважають, що така технологія надійніша, адже вміст пластику не дозволяє просотуватися волозі.

За національним індійським дослідженням, Амбікапур (населення 120 тисяч) визнали другим за чистотою містом країни після Індора. Зокрема, в місті вже заборонили використання пластикових пакетів.

Вулиця в Амбікапурі, Google Street View

Читайте також: Гора сміття в столиці Індії незабаром сягне висоти Тадж-Махалу

Нещодавно у Мумбаї відкрилося кафе, інтер’єр якого повністю виконано з гофрованого картону.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button