Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23538 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Літера «К» на фасаді кінотеатру «Кінопанорама». Фото: Довженко-Центр

Довженко-Центр забрав собі літеру «К», яка прикрашала фасад кінотеатру «Кінопанорама». Конструкцію з підсвіткою розмістили в музейній крамниці на першому поверсі.

Літера «К» у Довженко-Центрі. Фото: Довженко-Центр

У Довженко-Центрі зазначають, що це не просто прикраса, але й частина архіву музею кіно. В іншому випадку цей елемент дизайну міг би потрапити на смітник.

Фото: Довженко-Центр

«Ми хочемо зберегти український кіноспадок у всіх можливих його проявах, включно з дизайном, тож крок за кроком починаємо створювати колекцію логотипів, емблем, вивісок, шрифтів, мальованих афіш старих кінотеатрів, що зникають з тла міст. Сподіваємося, колись назбираємо таких артефактів на цілу виставку і книгу», – пояснюють у Довженко-Центрі.

Фото: Довженко-Центр

Кінотеатр «Кінопанорама» на вулиці Шота Руставелі закрили першого жовтня 2018 року. Що буде на місці кінотеатру, власники визначать після капітального ремонту і проведення тендеру.

Читайте також: Київські кінотеатри, які змінили до невпізнаваності

У 2008 році Київрада прийняла рішення про приватизацію «Кінопанорами». Її придбала компанія ISTIL Group бізнесмена Мохаммада Захура.

Разом із «Кінопанорамою» закрився кінотеатр «Україна», а кінотеатр «Київ» змінив власника.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button