Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23470 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Усі фото: пресслужба КМДА

Горила Тоні з Київського зоопарку восьмого серпня відзначив своє 45-річчя, повідомляє пресслужба КМДА.

У зоопарку стверджують, що горилу привітали близько 5 тисяч відвідувачів. Вони приносили листівки, іграшки та ласощі, які передавали примату після ветеринарного контролю.

Тоні вітав також куратор Європейської асоціації зоопарків і акваріумів Марк Дамен. Після реконструкції Київський зоопарк може отримати членство в ЄАЗА.

Тоні – єдина горила в Україні. Його вік аналогічний людським 80 рокам. Настаршій у світі горилі, що живе в неволі – 63 роки, вона мешкає у Берліні.

Тоні народився у 1974 році у зоопарку Нюрнберга в Німеччині. 1999 року прибув до Київського зоопарку.

У зоопарку стверджують, що Тоні не терпить чоловічої конкуренції, тож серед його кіперів – самі жінки.

Зазвичай Тоні харчується кашами, хлібом, горіхами, яйцями, овочами, фруктами і кефіром – сам відкриває пляшку і випиває.

Зараз у зоопарку будують новий приматник, куди переселять і Тоні. Він житиме у більшому вольєрі з великим вуличним виходом. Раніше горила жив у тісній клітці та мав проблеми з вагою.

Два роки тому його перемістили у більший вольєр, а заразом зробили повне медичне обстеження. Йому підібрали спеціальне харчування, і він скинув 25-30 кілограмів. Тепер важить 150 кілограмів, розповіла Укрінформу головна лікарка зоопарку Інна Васильковська.

У зоопарку триває реконструкція. Зокрема, облаштовують нову вхідну групу та площу перед нею. Туди перенесуть реставровані скульптури «Зубр» та «Леви». Також вже встановили фігуру жирафи. Біля нового входу буде розташовано океанаріум.

Нагадаємо, торік майже 40 мільйонів гривень, призначених для будівництва велоінфраструктури в 2018 році, віддали на реконструкцію Київського зоопарку. А в травні цього року 132 мільйони, призначені на реконструкцію зоопарку, переспрямували на будівництво велопішохідного мосту над Володимирським узвозом.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button