Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: КиевВласть

Скульптури левів та бізона буде перенесено до нового головного входу в Київський зоопарк у рамках реконструкції, повідомляє прес-служба звіринця.

Днями повідомлялося про те, що вандали зняли зі скульптур фрагменти мідного покриття.

На це у Київському зоопарку прокоментували, що подібний випадок траплявся півроку тому. У жовтні вандал намагався розрізати мідне покриття, охоронці відстежили його «вже наступної ночі», відібрали інструменти і проінформували поліцію.

На скульптури чекає реставрація, оскільки відновлення потребує як бетонна основа, так і мідне покриття.

Прес-служба зоопарку зазначає, що відновленням і перенесенням пам’яток займаються донька і зять автора скульптур Олександра Рубана.

Нагадаємо, біля нового входу зараз монтують скульптуру жирафа заввишки з п’ятиповерховий будинок, розмальовану в стилі Соні Делоне.

Новий вхід у Київський зоопарк побудують на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної, а старий вхід знесуть. Біля входу розташують великий акваріум з рибами і морськими тваринами.

Концепцію розвитку Київського зоопарку столична влада презентувала у 2016 році.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button