Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З початку 2019 року у Києві зареєстровано понад 22 тисячі дорожніх аварії, з яких 1241 – з потерпілими. Про це повідомляє пресслужба столичної патрульної поліції.

Найчастіше ДТП трапляються у вечірню годину пік у п’ятницю – з 17:00 до 18:00. Саме в цей час велика кількість автомобілів їде напрямку з міста. Найменше аварій стається у вихідні.

За видами ДТП переважають зіткнення двох і більше автомобілів (75%), далі йдуть наїзди на транспортний засіб, що стоїть (16%), наїзд на перешкоду (6%), наїзд на пішохода (2,5%) та наїзд на велосипедиста (0,3%).

Читайте також: Аварійність у Вінниці знизилася майже на 70%. Як цього досягли?

Головні причини аварій у місті – порушення правил маневрування (47%), недотримання дистанції (25%) та перевищення безпечної швидкості (13%). Якщо окремо аналізувати ДТП з потерпілими, то до цих причин додаються керування у стані сп’яніння та порушення правил проїзду перехресть.

Патрульна поліція опублікувала інфографіку, згідно з якою найбільше аварій трапилося у Голосіївському районі – 3239 за сім місяців. Зокрема, у 157 аваріях були потерпілі. Це майже 5%.

При цьому за кількістю аварій з потерпілими веде перед Дарницький район – там цей показник складає 158. Це 7% з загальної кількості ДТП.

У поліції зазначають, що в середньому за день у Києві на дорогу виїжджає понад 750 тисяч автомобілів. Кожен 1500-й водій порушує правила дорожнього руху і кожний 7500-й спричиняє аварію.

Зазначимо, що в низці європейських міст запроваджують стратегію Vision Zero («Нуль смертей»), яка передбачає передусім створення безпечного міського середовища. Головна ідея полягає в усвідомленні того, що людям властиво робити помилки, а система помилятись не повинна.

Завдяки Vision Zero у Швеції кількість смертельних випадків на дорогах за 20 років зменшилася практично вдвічі. Ініціативна група пропагує Vision Zero в Україні.

На початку 2019 року Київрада підтримали цільову програму з безпеки дорожнього руху до 2022 року. Вона розрахована на чотири роки, а фінансування складає 2,37 мільярда гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button