Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23470 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: apravda.ua

За півроку в Києві на кір захворіли п’ять тисяч містян. Про це повідомляє директорка Департаменту охорони здоров’я в Києві Валентина Гінзбург.

Минулого року в місті всього нараховувалось 3045 хворих. Цьогоріч із числа всіх заражених три тисячі становить лише частка дорослих за шість місяців.

«У 2015 році в Києві на кір хворіло 5 осіб. У 2016 – 3. У 2017 – 87. У 2018 – 3045. А за півроку 2019 – понад 5000!», – розповідає Гінзбург. Експертка додає, що досі недостатньо дітей мають щеплення.

За півроку від кору в Києві померли двоє людей. У комунальних медзакладах зберігається 57 тисяч доз вакцини, однак у місті щеплюються не охоче – в тому числі й через чутки про шкоду вакцинування.

Нагадаємо, вакцинацію визнав обов’язковою також Верховний Суд.

«Вимога обов’язкової вакцинації населення проти особливо небезпечних хвороб… є виправданою. У даному випадку превалює принцип важливості громадських інтересів над особистими», – йдеться у рішенні суду.

Цього року в Італії зробили обов’язковою низку щеплень для відвідування дитсадків і шкіл.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, за 2018 рік в Україні на кір захворіло більше осіб, ніж в усіх країнах Європи разом. Причина – низький рівень вакцинації.

У 2016 році Україна за рівнем вакцинації (менш як 50%) перебувала в одному ряду з Сомалі, ЦАР, Південним Суданом, Анголою та Екваторіальною Гвінеєю.

Читайте також: Як вихідці з екс-СРСР впливають на епідемії кору в CША?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button