Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/merkieva

Новопризначений Кабінет міністрів ухвалив звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

«Ухвалили пакет кадрових питань (звільнення), зокрема звільнення Кличка (з посади голови Київської міської державної адміністрації) і Супрун. Рішення ухвалили одноголосно», – написав він.

Гончаренко зазначив, що рішення про звільнення Кличка надійде президенту Володимиру Зеленському для остаточного рішення.

Відповідно до закону «Про місцеві державні адміністрації», новообраний президент звільняє голів місцевих державних адміністрацій, оскільки їх призначення перебуває в його компетенції. Попередній прем’єр-міністр Володимир Гройсман вніс подання про звільнення всіх голів місцевих адміністрацій, крім голови КМДА.

Наприкінці липня голова Офісу президента Андрій Богдан надіслав у Кабмін листа з вимогою звільнити Віталія Кличка. Невдовзі Богдан заявив, що йому пропонували 20 мільйонів доларів за те, щоби Кличко залишився на посаді голови КМДА. Кличко назвав це «байками зі склепу».

Попередній склад уряду відмовився розглядати заяву про звільнення Кличка.

У ЗМІ циркулювала інформація про те, що в Офісі президента розглядають як одного з кандидатів на посаду голови КМДА гендиректора 1+1 Олександра Ткаченка. Згодом той підтвердив, що готовий обійняти посаду.

Міського голову в Києві обирають кияни на виборах кожні п’ять років. Натомість голову КМДА призначає президент. Як правило, обидві посади обіймає одна й та сама людина за деякими виключеннями: наприклад, з 2010 до 2012 року міським головою лишався Леонід Черновецький, в той час як адміністрацією керував Олександр Попов.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button