Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: facebook.com/skypark.com.ua

Над Андріївським узвозом монтують дві канатні велодоріжки між Андріївською горою (біля замку Річарда) та Замковою горою, повідомляють організатори.

Канатні велодоріжки монтує компанія SkyPark, яка раніше була оператором тролею над Дніпром. Торік муніципалітет демонтував його через скарги від клієнтів, які зависали під час спуску.

Тестова поїздка. Фото: cfts.org.ua

Довжина повітряного веломаршруту складає 125 метрів. Атракціон працюватиме 7-8 вересня з 10:00 до 21:00, коли святкуватимуть «день народження» Андріївського узвозу. Організатори поки не повідомляють, чи буде демонтовано велосипедний тролей після свята.

«Навіть якщо ви невпевнено почуваєтесь на велосипеді, чи взагалі не вмієте на ньому їздити – інструктори SkyPark вам допоможуть, а страховка гарантуватиме безпеку. Тут нема бруківки і діє єдине правило руху – пропускати птахів, що перелітають вам дорогу», – запевняють організатори.

Нагадаємо, згідно з Концепцією розвитку велосипедної інфраструктури в Києві, до 2025 року заплановано створити 240 кілометрів велодоріжок.

З початку 2019 року «Київавтодор» оголосив шість тендерів на проєктування веломаршрутів, чотири з яких було скасовано. Наразі тендери відбулися тільки за двома велодоріжками: уздовж Набережного шосе та за маршрутом «Солом’янка-Центр» (його скасовували сім разів, але зрештою таки переміг «Інститут просторового розвитку»).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button