Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

6 вересня в ефірі телеканалу «Україна» зустрілись голова офісу президента України Андрій Богдан і голова КМДА Віталій Кличко.

Розмова точилася довкола роботи Віталія Кличка і рішення Кабінету Міністрів про його звільнення з посади голови КМДА.

Кличко наголошував на тому, що працює прозоро і відкрито і що йому немає чого приховувати.

«Я відповідальний виключно перед громадою – я поставив свою репутацію та ім’я. Можна працювати все життя, а загубивши її один раз, ти ніколи не зможеш відновити», – наголошує міський голова Києва.

Натомість голова офісу президента наполягав на необхідності контролю за рішеннями мера.

«Вас обрали міським головою кияни. Цю посаду ніхто не в праві у вас забрати. Навіть після роз’єднання ви залишаєтеся київським міським головою. Просто з’являється людина, яка вас контролює. Ви з однієї сторони приймаєте рішення, куди платити, і самі ж їх контролюєте. Чи правильно, вчасно, достатньо чи можна ще добавити. Але коли з’являється людина, яка зі сторони приходить і контролює вас, ви вже заперечуєте. Вам це не подобається. А в чому проблема?»

Богдан також сказав, що у Віталія Кличка подвійні стандарти, адже той у свій час виступав за звільнення Черновецького за такою ж процедурою. Кличко попросив надати документи, які це засвідчують.

Фото: з Фб сторінки Віталія Кличка

Також Андрій Богдан поцікавився у Кличка:

«Знаєте, скільки бюджет міста Прага? Два мільярди вісімсот мільйонів доларів. А знаєте, скільки бюджет міста Києва? Два мільярди двісті мільйонів доларів. А де наша Прага?»

На це мер Києва відповів, що «бюджет міста Києва чотири роки тому склав 18 млрд гривень, а сьогодні – 60».

«От бачите, ви вмієте заробляти, але не вмієте ефективно витрачати», – прокоментував Богдан.

На запитання Шустера про те, чи може призначена людина контролювати обрану, Богдан сказав, що, на його думку, «в нашому суспільстві витрачання коштів завжди потрібно контролювати».

Віталій Кличко також зазначив, що скляний міст став існтрументом політичної боротьби проти нього:

«50 тисяч людей в суботу неділю проходять по мосту. Це відповідь на запитання, потрібен він чи не потрібен. Ми зараз згадали Прагу. Надходження від туристичного напрямку в Празі достатньо високі. 18 мільйонів туристів приїжджає. До міста Києва приїхав в 2015 році один мільйон туристів. У минулому році три мільйони, цього року – чотири. Минулого року ми продали десять мільйонів ночей у готелях. Кожна людина витрачає за добу три тисячі гривень».

Пішохідно-велосипедний міст. Фото: Віталій Кличко

При цьому Кличко назвав брехнею інформацію про те, що проєкт скляного мосту було вкрадено, як про це раніше заявило швейцарське архітектурне бюро.

Разом з тим Віталій Кличко заявив, що у нього немає конфлікту з Богданом. При цьому згодом попросив назвати місце, свідків і прізвище людини, яка, як раніше заявляв Богдан, пропонувала 20 мільйонів доларів за те, щоб Віталій Кличко залишився на посаді голови КМДА. На це Андрій Богдан відповів, що з його свідченнями можна ознайомитися в НАБУ. Він також сказав Кличкові:

«Ця людина приходила не від вас, а від “смотрящого”, який нібито дуже зацікавлений, щоб ви лишилися на цій посаді».

Володимир Зеленський і Андрій Богдан. Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, що 4 вересня Кабінет Міністрів схвалив рішення звільнення Кличка з посади голови КМДА. Указу президента про звільнення Кличка наразі не було.

Міського голову в Києві обирають кияни на виборах кожні п’ять років, тоді як голову КМДА призначає президент. Зазвичай обидві посади обіймає одна й та сама людина. Винятком було призначення урядом Януковича головою КМДА Олександра Попова, коли міським головою залишався Леонід Черновецький.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button