Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Юлія Резник

306 школа Деснянського району міста Києва з нового навчального року запровадила мультихарчування. Батьки школярів позитивно відгукуються про нововведення.

«Наші діти їдять все, що вибирають в собі тарілку. Дітям подобається сам процес вибору», – ділиться спостереженнями з іншими батьками Юлія Резник.

Крім того, відвідуваність їдальні школярами підвищилася на 65-70 відсотків.

Вартість «шведського столу» для міського бюджету, як і планувалося, не перевищує середньої ціни безкоштовного гарячого сніданку для школярів  – 16 гривень 75 копійок.

«У нас початкова школа нараховує десь 500 дітей і в нас є три перерви між уроками, щоб погодувати всіх. Створений графік і всі класи його дотримуються», – коментує Юлія Резник для інших батьків. – «На гарячій роздачі працює дві людини, одна на овочах і фруктах. Діти по одному підходять до гарячої лінії, кажуть, чого бажають в тарілку, тоді підходять до овочів-фруктів, беруть напій, сідають за стіл. Їдять швидко, тому що смачно і красиво. Багато хто встигає збігати за добавкою».

Фото: Юлія Резник

Крім позитивних відгуків, батьки просять збільшити кількість робітників у їдальні. А також заохочувати до роботи молодий персонал.

Продукти в школу надходять від українських поставників.

Втілити зміни в харчуванні вдалося завдяки співпраці КП «Зеніт», адміністрації школи і батьків.

Нагадаємо, що комісія Київради з питань освіти підтримала проєкт рішення про нове харчування у школах. Проєкт передбачає харчування учнів за принципом «шведського столу». Проте наразі зміни відбулися не в усіх школах Києва.

Фото: Юлія Резник

Читайте також про збірку рецептів для шкільних їдалень від шеф-кухаря

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button