Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: usionline.com

Нещодавно одеські ЗМІ помітили, що до історичної будівлі в центрі Одеси ззовні добудовано приватний ліфт. Зараз місцеві журналісти виявили, куди він веде.

Прибутковий будинок Матвія Маврокордато, зведений 1905 року, розташовано на розі вулиць Грецька та Катерининська – в самому центрі міста. Він відомий як будинок з «найдовшим у Європі балконом», що тягнеться вздовж фасаду третього поверху.

З боку подвір’я нещодавно було прибудовано приватний ліфт, який веде до пентхаусу площею 360 метрів квадратних на останньому поверсі. Дім Маврокордато має чотири поверхи, але пентхаус розташовано на п’ятому поверсі, який є сучаснішою надбудовою.

Фото: ozimka.com

Як виявило видання Маяк, надбудовою є «елітна резиденція» під назвою Skazka Novula. Її площа – 250 метрів квадратних і 120 метрів тераси, з якої відкривається вид на море. На сайті нерухомості ozimka.com в описі квартири вказано наявність «свого ліфта». Як виявилося, ліфт встановили близько двох років тому.

В описі також зазначено, що «проєкт реконструкції» розробляли італійські архітектори.

Фото: ozimka.com

На першому поверсі пентхауса розташовано кухню, дві спальні, вітальню з комином і двома зимовими садами, вбиральню з витесаною з мармуру ванною та каскадним душем. На другому поверсі – ще одна вітальня, кухня і тераса. Останню поділено на зону джакузі, пляжну зону з шезлонгами та обідню зону з барбекю.

Власники пентхауса оцінюють його у 1,7 мільйона доларів.

Фото: ozimka.com

В Одеській обласній адміністрації зазначають, що не давали дозволу на встановлення ліфта, повідомляє Українська служба інформації. Так само не видавало дозволів управління охорони об’єктів культурної спадщини.

«Ми намагаємося моніторити, але по факту, ми реагуємо на скарги про самовільне будівництво. За цією адресою скарг у нас не надходило… За цією адресою ми провели роботу і з’ясували, що ліфт там вже доволі давно функціонує, десь близько двох років. Ми ще з’ясуємо, чи подавалася документація на обласне управління, і чи давався дозвіл. Але у нас немає заяв від громадян», – повідомив начальник управління Павло Остапенко.

Колишній керівник цього управління Володимир Мещеряков зазначає: «Такі порушники – не прості люди, Вони ідуть до перших осіб, домовляються, і все їм сходить з рук. Будь-які роботи на пам’ятнику місцевого або національного значення можливі тільки на підставі дозволу, отриманого в державному органі охорони. Цей дозвіл видається на підставі погодженої документації. Думаю, тут узгодження не було».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button