Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23446 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Роман Ратушний (у центрі) на ділянці, де планують будувати ЖК Tourbillon. Фото: Роман Ратушний

Голова громадської організації «Захистимо Протасів Яр» Роман Ратушний заявив, що йому неодноразово погрожували фізичною розправою. Також було здійснено напад на координаторку організації Юлію Кононенко.

«Від початку протистояння громади Протасового яру з дніпровським забудовником ТОВ “Дайтона Груп” на адресу координаторів громади надходили погрози, зокрема і фізичним знищенням. Але саме після першого програшу забудовника в суді, який заборонив йому проводити роботи у Протасовому яру, у нас з’явились підстави вважати що ці погрози можуть бути реалізовані», – повідомив Ратушний hromadske.

Так, у червні охоронець будівельного майданчика вибив телефон з рук Ратушного, а згодом заявив: «Я тебе знайду і вирву хребет».

Наприкінці серпня другий бенефіціар компанії «Дайтона Груп» Геннадій Корбан, сперечаючись із Ратушним у Facebook, натякнув на історію Сергія Рудика – голови Держагентства земельних ресурсів, який у 2014 році заявив про те, що його викрали у Дніпрі та побили. Корбан тоді запевняв, що Рудик просто поїхав у зону АТО.

За словами Ратушного, поліція відкрила кримінальне провадження щодо публічних погроз Корбана.

15 вересня стався напад на Юлію Кононенко, одну з координаторок громади Протасового Яру. За словами Ратушного, її вдарив у голову один із охоронців будівництва. В активістки діагностували струс мозку та забій щелепно-лицьової ділянки. Поліція відпустила нападника.

«Через пару днів на її мобільний телефон подзвонив керівник охорони будівельного майданчика Нікітін Дмитро В’ячеславович і почав погрожувати їй та її сину розправою в разі якщо вона не забере з поліції заяву про напад», – стверджує Ратушний.

Він стверджує, що Дмитро Нікітін також погрожував йому, і погрози зафіксовано на відео.

Гендиректор компанії «Дайтона груп» Дмитро Паланчук заявив hromadske, що люди, які погрожують Ратушному, не мають до нього стосунку.

«Є групи осіб, які виходять на нас з пропозицією “порешать вопрос”, а паралельно виходять на активістів як наші представники. Не виключаю, що чоловік на відео може бути одним з них», – заявив Паланчук.

Він також припустив, що активісти «шукають інформаційний привід, щоби підігрівати інтерес до свого протестного руху».

Ратушний наголошує, що погрожував саме Дмитро Нікітін, який є не випадковою людиною, а керівником охорони земельної ділянки.

Нагадаємо, на початку липня КМДА анулювала картку забудовника на тимчасове порушення благоустрою. У травні КМДА рекомендувала забудовнику утриматись від виконання будь-яких робіт до прийняття остаточного рішення. У липні Окружний адміністративний суд Києва фактично дозволив забудовнику продовжувати роботи.

На ділянці площею понад три гектари планують звести три багатоповерхові башти ЖК Tourbillon. Забудовник продає квартири у першій 32-поверховій башті. Вартість однокімнатної квартири починається від 1,1 млн грн, трикімнатної – від 2,5 млн грн.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button