Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23619 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ihor Ivanov

На вулиці Пушкінській, де завершується капітальний ремонт, працівники «Київавтодору» відгородили велодоріжку від тротуару металевим парканом.

Паркан встановили на ділянці близько 50 метрів з правого боку від перехрестя з вулицею Богдана Хмельницького.

«Логіка користування велосмугою – в першу чергу не примітивний транзит велосипедистів вулицею, а змога зупинитися перед будь яким закладом і завітати до нього», – наголошує спільнота «Київ – Велосипедне Місто».

Вулиця Пушкінська. Ліворуч видно обірвану велодоріжку, праворуч – паркан. Фото: Хмарочос

Велоактивісти нагадують, що Пушкінська – це частина магістрального веломаршруту «Солом’янка – Центр» і центральна вулиця з активними першими поверхами, майже в кожному будинку є заклад.

Саме тому Сектор розвитку веломережі запропонував замінити антипаркувальні стовпчики на стійки велосипедних парковок.

Встановлення паркану другого листопада. Фото: Yevheniy Frankiv

Ремонт на Пушкінській розпочався наприкінці серпня. Вже під час робіт виявилося, що проєкт не передбачає облаштування очікуваного наземного пішохідного переходу. Активісти влаштували акцію за облаштування наземного переходу зі світлофором. Наземний перехід таки облаштували наприкінці жовтня.

Згодом на Пушкінській з’явилася дивна велопарковка, яку невдовзі прибрали. Так само з’являлися і зникали стовпчики у стилі стімпанк.

Далі виявилося, що нова велодоріжка несподівано обривається за кількадесят метрів до перехрестя. На цій доріжці з’явився кіоск, який, втім, швидко прибрали.

Читайте також: Що не так з оновленою вулицею Пушкінською? Пояснює транспортна експертка Анна Даниленко

На капітальний ремонт вулиці Пушкінської загалом витратять 144 мільйони гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button