Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Vitaliy Prudyus

На вулиці Пушкінській почався капітальний ремонт, повідомляє пресслужба «Київавтодору».

До кінця вересня триватимуть роботи на ділянці від Богдана Хмельницького до Прорізної, буде частково обмежено рух. Тут покладуть два шари асфальту, відремонтують тротуари, облаштують велосмугу та антикишені, встановлять антипаркувальні стовпчики. Капремонт коштуватиме понад 142 мільйона гривень.

При цьому «Київавтодор» заявляє, що проєкт не передбачає наземний пішохідний перехід на перехресті з вулицею Богдана Хмельницького, біля метро «Театральна». Наразі там діє лише підземний перехід. Вже зараз працівники перекладають плитку без пониження бордюрів.

Фото: Ihor Ivanov

У «Київавтодорі» заспокоюють, що перехід можна буде облаштувати й після завершення ремонту. Мовляв, так зробили на перетині вулиці Пирогова і бульвару Шевченка, де замість пониження бордюру встановили гумові пандуси.

«Уже після закінчення робіт Центр організації руху може змінити схему. Для них ми робимо резервні канали», – кажуть в корпорації.

Читайте також: Раз і назавжди: чому Києву варто позбутися більшості підземних переходів

У травні низові ініціативи намагалися провести ідею облаштування наземного переходу біля метро «Театральна» через Громадський бюджет, але проєкт не добрав голосів. Також до Центру організації дорожнього руху зверталися Доступно.UA та Асоціація велосипедистів Києва.

Ініціатива Urban initiatives crew, кураторка з розвитку вeлоінфраструктури КМДА Анна Даниленко та інші стверджують, що з поліцією, «Київатодором» та КМДА вдалося досягти неформальних домовленостей щодо облаштування переходу.

Торік ініціативна група пропонувала зробити відрізок Пушкінської від площі Льва Толстого до бульвару Шевченка пішохідним.

Нагадаємо, нещодавно на Подолі облаштували довгоочікуваний наземний перехід через вулиці Нижній і Верхній Вал на перехресті з Костянтинівською.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button