Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

Питання зі знесенням п’ятого цеху заводу «Більшовик», на місці якого проходитиме одна зі смуг Шулявського шляхопроводу, є вирішеним. Про це в інтерв’ю Сьогодні повідомив радник мера Києва Максим Бахматов.

«Є вже гроші на демонтаж корпусу заводу. У найближчі два місяці ви побачите, як його будуть розбирати, а до Нового року, за нашими планами, я сподіваюся, ми вже покажемо, що Шулявським шляхопроводом можна проїхати. Думаю, це буде спочатку в тестовому режимі. А розв’язки і з’їзди з мосту будуть дороблені пізніше», – розповів Бахматов.

П’ятий цех заводу «Більшовик» перебуває у державній власності. Зараз значну його площу займає секонд-хенд. Мер Києва Віталій Кличко звинувачував Фонд держмайна у перешкоджанні вирішення питання з демонтажем будівлі.

Зазначимо, що транспортний інженер Віктор Петрук пропонував проєкт, який не передбачав знесення цеху «Більшовика» – його пропозицію тричі підтримували петиціями. Проте КМДА ухвалила будівництво за іншим проєктом.

Бахматов також заявив, що наміри уряду вилучити з держбюджету Києва майже чотири мільярди гривень не вплине на темпи будівництва Шулявського шляхопроводу. Наразі тривають перемовини з Кабміном і парламентом, щоб гроші не вилучалися.

Будівництво Шулявського шляхопроводу почали навесні цього року, після двох років з моменту обвалу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button