Каліфорнійський стартап планує виготовляти м’ясо з повітря. Яким чином?
Винахідники кажуть, що надихнулися технологіями NASA.
Винахідники кажуть, що надихнулися технологіями NASA.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 119 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Американська компанія Air Protein стверджує, що винайшла технологію, яка вироблятиме замінники м’яса з повітря, води й мінералів, повідомляє New York Post.
Засновники стартапу, що базується у каліфорнійському Берклі, кажуть, що надихнулися технологіями NASA, зокрема, концептом, який виник ще в 1960-х роках.
Його ідея полягала в тому, аби використовувати діоксид вуглецю, який видихають космонавти, для «харчування» мікроорганізмів, які вироблятимуть білок.
Процес, як його пояснюють винахідники, подібний до приготування йогурту або пива в контейнерах для ферментації, і займає кілька годин. Для виробництва «м’ясної» пудри використовуватимуть вуглець, мікроби-гідрогенотрофи і суміш мінералів, склад якої не розголошують.
Запевняють, що утворений таким чином білок імітуватиме курятину або яловичину й матиме таку ж харчову цінність, що й традиційний, але навіть із додатковими вітамінами, такими як B12.
Білкова пудра буде своєрідним напівфабрикатом, з якого можна буде виготовити замінник м’яса за умови додавання інших інгредієнтів.
Нагадаємо, компанія-дистрибютор Вест Мілз анонсувала появу на українському ринку рослинного м’яса Beyond Meat.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті