Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Центральний парк площею 340 гектарів розташовано посеред Мангеттена – ділового району Нью-Йорка. Фото: Jorge Gardner, Unsplash

У КМДА планують створити аналог нью-йоркського Центрального парку, що допоможе вберегти Протасів Яр від забудови. Про це заявив радник мера Києва Максим Бахматов.

«Працюємо над аналогом Централ парку. Туди має увійти вся територія Протасового яру – близько 30 гектарів. Наразі консультуємось із Мінзахистдовкілля», – повідомив він.

За його словами, місто оскаржує й оскаржуватиме всі судові рішення, винесені на користь компанії «Дайтона Груп», яка прагне збудувати у Протасовому Яру три багатоповерхові башти ЖК Tourbillon. Вже продають квартири першої черги.

Наразі на судовому розгляді перебувають апеляційні скарги від Департаменту архітектури КМДА.

«У разі “позитивного” для забудовника рішення суду по містобудам (зобов’язання виключити деякі пункти), ТОВ “Дайтона Груп” доведеться повторно звертатися за видачею містобудівних умов і обмежень і повторно проходити процедуру. Інакше порушення процедури потягне нечинність МУО», – зазначив Бахматов.

Зараз юристи аналізують підстави для можливого розірвання договору оренди землі, який 2012 року уклав тодішній мер Леонід Черновецький без рішення Київради. Позов подадуть до кінця грудня.

Бахматов також сподівається, що правоохоронні органи відреагують на погрози активісту Роману Ратушному.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button