Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23447 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: kyivcity.gov.ua

Третього грудня мер Києва Віталій Кличко публічно відзвітував про результати роботи влади в 2019 році. Він розповів, які проєкти вже вдалося втілити в місті і якими є плани розвитку Києва в наступному році.

Дохід бюджету Києва зріс до 60 млрд грн порівняно з попереднім роком. Як заявляє Віталій Кличко, це майже на 3 млрд грн більше, ніж розраховували. Втім, рух Чесно зазначає, що торік екс-мер Києва, голова фракції «Єдність» у Київраді Олександр Омельченко завляв, що влада традиційно занижує показники, аби потім звітувати про перевиконання.

За словами чинного мера, наступного року планують одержати трохи більш ніж 57 млрд грн, і це менше, ніж цьогоріч. Найбільше коштів міська влада збирається спрямувати на соціально-культурну сферу міста – освіту (18,6 мільярди), охорону здоров’я (11 мільярдів), соціальний захист (8,3 мільярди).

Віталій Кличко наголошував на позитивних змінах у місті завдяки диджиталізації, електронним сервісам й чергам (які допомагають боротися з корупцією, приміром, у записах до дитсадка), камерам відеоспостереження (вже 7600 одиниць). За його даними, з 2017 року в місцях розташування камер відеоспостереження злочинність зменшилася на 60%.

Також Кличко наголосив, що в Києві встановили 600 автоматів для поповнення єдиного квитка, Максим Бахматов уточнив, що загалом на впровадження електронного квитка передбачено 340 млн грн.

Нагадаємо, що міська влада планувала остаточно запустити е-квиток першого листопада 2019 року, але через неготовність метрополітену залишила його роботу в бета-версії до квітня 2020 року.

Утім, на запитання журналістів про можливість зниження оплати за комунальні послуги, Кличко сказав, що вартість послуг, навпаки, може зрости.

Водночас міський голова пообіцяв у 2020 році збільшити заробітну плату освітянам на 9%.

Особливо Віталій Кличко наголошує, яку велику увагу приділяли ремонту мостів  – оновили 16 мостів і шляхопроводів, а також 830 проїздів та прибудинкових територій. Протягом останніх чотирьох років у Києві, за його словами, відремонтовано близько 900 км доріг. Мер заявив також, що Шулявський шляхопровід відкриють до кінця цього року.

Несподіване збільшення вартості робіт на Шулявському шляхопроводі мер пояснив підвищенням цін на матеріали.

«Що стосується Шулявського шляхопроводу, його вартість збільшилась у зв’язку з підвищенням цін на матеріали, а також перекладанням газопроводу, водомереж колектора, який проходив поряд з мостом. Ціна моста трохи зросла, але збільшилася також вартість супутніх робіт, які ми повинні були проводити для того, щоб міст був введений в експлуатацію», – пояснив Кличко.

На запитання про те, чому компанія фігуранта антикорупційних розслідувань Максима Микитася виграла тендер на реконструкцію шляхопроводу, Кличко відповів, що в конкурсах «виграють ті компанії, які пропонують найкращі умови».

Читайте також: Як проєктує, будує та отримує землю «Укрбуд»? Розповідають, чиновники, депутати та активісти

На запитання про ремонт мосту Патона, який наразі перебуває в аварійному стані, Кличко відповів так:

«Щодо реконструкції мосту Патона, який перебуває в аварійному стані і який після введення в експлуатацію жодного разу капітально не ремонтували, міст справді втомився. Нам потрібно розширити смугу, і для того, щоб почати ремонт моста Патона, нам треба згода Міністерства культури, оскільки він є пам’яткою. Я сподіваюся, що цього тижня в мене буде зустріч із міністром культури й ми це питання зможемо вирішити для того, аби залучати великі кошти. Для реалізації цього проекту, для повної реконструкції потрібно рік, а може, і два».

Крім того, Кличко обіцяв створювати перехоплювальні паркінги для того, аби розвантажити центр міста. Проте планів зробити центр міста пішохідним наразі немає.

Читайте також: Що таке перехоплювальний паркінг та як він може допомогти розвантажити Київ від автівок

Мер також висловив сподівання про те, що наступного року міська влада зможе взяти на баланс і розпочати реконструкцію Гостиного двору, будинку Сікорського та інших пам’яток.

Кличко наголосив, що за період його боротьби із самочинною рекламою демонтовано 50 тисяч рекламних конструкцій.

Повна презентація роботи міського голови, а також відео з події доступне на сайті КМДА.

Фото: kyivcity.gov.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button