Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: avk.org.ua

У КМДА розглянуть пропозицію сполучення всіх парків столиці велосипедними та біговими маршрутами. Про це повідомив радник мера Києва Максим Бахматов в ефірі Радіо НВ.

Таку пропозицію висунув банкір Андрій Оністрат, який захоплюється біговими марафонами.

«Він запропонував історію, щоб з’єднати всі – всі! – парки в Києві вело- та біговими маршрутами, щоб ти міг вибігти в одному парку, наприклад на Хрещатому, пробігти пішохідним мостом, пробігти весь Труханів острів і вибігти на Троєщині, а потім повернутися», – каже Бахматов.

За його словами, наступного року може з’явитися від трьох до семи нових веломаршрутів. Кошти на них спрямують зі штрафів за порушення правил паркування та оплати паркування. Зокрема, на думку Бахматова, слід завершити маршрут Центр-Троєщина, який нараз не є нерозривним і безпечним.

Юрій Грановський з «Агентів змін» повідомив НВ, що потреба у такому проєкті – величезна, але питання у реалізації.

«Якщо у нас все місто загалом непридатне для пересування на велосипеді або подекуди пішки, якщо ми “нахлобучимо” якийсь яскравий маршрут посеред цих руїн і зробимо кільце з парків, це буде доволі дивно: як подорожник прикласти до відкритого перелому. Питання про об’єднання парків та інших публічних просторів має потягнути за собою питання впровадження взагалі нормальної пішохідної інфраструктури. Тільки тоді парки зможуть об’єднатися у якийсь маршрут», – вважає Грановський.

Станом на сьогодні сумарна довжина велоінфраструктури в Києві складає 68 кілометрів. Веломаршрути Солом’янка-Центр та Виноградар-Центр – поки єдині з велоконцепції Києва, на проектування яких оголошували тендер.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button